Nieuws pagina

 • Derde aniridie conferentie (2016)

  De derde internationale aniridie conferentie wordt georganizeerd in Duisburg, Duitsland van 26 tot en met 28 augustus 2016.

 • contactlens met dynamische iris

  Pieter De Backer creëerde in zijn eindwerk aan de UGent een proof-of-concept prototype van een contactlens met een artificiële iris die dynamisch kan openen en sluiten zoals een echte iris. Dit eindwerk werd genomineerd voor de “Vlaamse Scriptieprijs”.

 • 3D-geprinte hoornvliezen

  De Universiteit Antwerpen (UA) en de KULeuven (KUL) werken aan de ontwikkeling van het 3D-printen van cornea’s of hoornvliezen, het transparante vlies vooraan het oog. Dit onderzoek draagt bij aan het versterken van de Vlaamse pioniersrol in het 3D-printen van lichaamweefsels.

 • Tweede bijeenkomst Aniridie België

  Op zaterdag 4 juli 2015 vond in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) de tweede bijeenkomst van Aniridie België plaats. De presentaties zijn nu online beschikbaar.

 • statuut personen met chronische aandoening

  De federale regering werkt aan een statuut voor chronische zieken. Dit kan ook interessant zijn voor aniridie patiënten, vermits er sprake is van zeldzame ziekten.

 • Tweede aniridie conferentie (2014)

  De tweede internationale aniridie conferentie wordt georganizeerd in Venetië, Italië op 19 en 20 september 2014.

 • Aankondiging lancering Aniridie België

  Ook beschikbaar in [pdf].

  Heb je aniridie? Of iemand in je familie (bv. Zoon of dochter)?
  Wil je anderen met aniridie en gerelateerden ontmoeten om ervaringen uit te wisselen, te ontdekken wat je allemaal kan verwezenlijken of bereiken ondanks aniridie?
  Of je wilt (meer) informatie over hulpmiddelen, bij welke diensten aankloppen, hoe best met aniridie om te gaan, etc?
  Of …?

  Laat het ons weten!

  Wij, Joeri en Didier (beiden tevens Aniridie-patiënten), hebben het initiatief opgenomen om in eerste instantie zoveel mogelijk aniridie-patiënten en gerelateerden in België bij elkaar te brengen.